Kaikille asiakkaille vaihdetaan etäluettava vesimittari. Mittarinvaihtaja jättää postilaatikkoon lapun, jossa on vaihtajan puhelinnumero. Soita lapussa olevaan numeroon ja sovi vaihtoaika. Emme tee ”putkitöitä” vaihdon yhteydessä – vaihdamme vain vesimittarin. Vaihdossa menee aikaa noin 15 minuuttia. Tarkistathan, että mittari päästään vaihtamaan esteettömästi ja vaivattomasti. Vaihto on maksuton.

Huom! Kun kiinteistöön on vaihdettu etäluettava vesimittari, tarkista seuraavasta vesilaskusta, että laskussa ja etäluettavassa vesimittarissa on sama mittarinumero. Jos numerot poikkeavat toisistaan, ota välittömästi yhteyttä toimistolle puh. 0400 860 185.

Etäluettavat mittarit laskutetaan kolmen kuukauden välein.

Keuruun Vedellä ei ole jatkuvaa yhteyttä vesimittariin. Vesimittarit luetaan tarvittaessa eli esimerkiksi ennen laskutusta. Keuruun Veden toimistolla oleva laskuttaja ei siis näe, mikä lukema vesimittarissasi on juuri nyt.

Miten vesimittari luetaan?
Keuruun Veden auton katolle laitetaan antenni ja avataan etäluentasovellus, johon lukemat tulevat sovelluksen ollessa auki. Antenni poimii kaikkien tarpeeksi lähellä olevien mittareiden lukemat. Voimme lukea alueen kaikki vesimittarit tai vain yhden vesimittarin lukeman. Etäluentasovelluksesta vesimittareiden lukemat siirretään laskutusohjelmaan.

Kiinteistön omistajan vaihtuessa on edelleen itse ilmoitettava vesimittarin lukema siirtopäivältä vesilaitokselle loppulaskutusta varten.

muokattu 28.3.2018 / 16.1.2018 / 5.11.2021 / 6.5.2022