Yli 16-vuotiaat keuruulaiset, joilla on julkinen puhelinnumero ja osoite, saavat oman asuinalueensa häiriötilannetta koskevan tekstiviestin automaattisesti. Jos puhelinnumerosi on salainen tai rekisteröity esimerkiksi työpaikan osoitteeseen, on sinun häiriötiedotteiden vastaanottamiseksi rekisteröidyttävä palveluun.

Palveluun voi rekisteröidä kotiosoitteen lisäksi myös esimerkiksi vapaa-ajan asunnon osoitteen. Huoltoyhtiöt, isännöitsijät ja muut yritykset voivat tilata häiriötiedotteet hallinnoimiensa kiinteistöjen osoitteita koskien.

Tekstiviesteillä tiedotetaan esimerkiksi vedenjakeluun tai poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin liittyvistä häiriöistä. Tekstiviestipalvelun avulla myös häiriötilanteen pitkittymisestä, siirtymisestä ja päättymisestä voidaan tiedottaa ajantasaisesti.

Tekstiviestin suurimpia hyötyjä ovat nopea tavoitettavuus sekä turvallisuus. Tekstiviestit ovat Internet-yhteydestä riippumattomia.

Kirjaudu palveluun täällä.

Kirjautumisohjeet löydät täältä.

Tietoturvallista tiedottamista vain harkituissa poikkeustilanteissa

Järjestelmään tallennettuja numeroita ei käytetä muuhun kuin häiriötiedottamiseen. Yhteystiedot pysyvät tallessa salasanasuojatulla palvelimella, johon on pääsy vain tekstiviestijärjestelmää käyttävillä henkilöillä.

Palvelun tuottaa tanskalaislähtöinen ohjelmistoyritys Blue Idea ApS. Palvelun kautta lähetetään vuosittain yli 57 miljoonaa tekstiviestiä erilaisissa häiriötilanteissa.

 

Julkaistu 24.4.2024 klo 14.30