Skip to main content

Kulutus-Web, sähköinen asiointi

Kulutus-Web, sähköinen asiointi

Jos olet jo asiakkaamme, niin voit käyttää Kulutus-Web -palvelua esim. ottaa yhteyttä, tehdä sopimuksen siirtoilmoituksen, tehdä vikailmoituksen (kiireetön) tai tehdä työtilauksen. Pääset Kulutus-Web -palveluun tästä.

Sisäänkirjautumiseen tarvittavat tiedot löydät vesilaskustasi. Asiakasnumero on se lyhyempi numero ja kulutuspaikan numero on se pidempi numero.

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistu 13.7.2022 klo 15:40

Uusi puhelinnumero 040 640 4691, Keuruun kaupungin vaihde

Uusi puhelinnumero 040 640 4691, Keuruun kaupungin vaihde

Keuruun Veden puhelinnumero 0207 738 730 jäi pois käytöstä tiistaina 2.11.2021. Uusi puhelinnumero on 040 640 4691 eli Keuruun kaupungin vaihteen numero. Puhelusi tulee Keuruun Vedelle kaupungin vaihteen kautta. Puhelinnumeroon vastataan Keuruun kaupungin vaihteen aukioloaikoina. Aukioloajat löytyvät Keuruun kaupungin verkkosivuilta.

Suorat puhelinnumerot Keuruun Veden työntekijöille löytyvät henkilökunnan yhteystiedoista.

 

Julkaistu 26.10.2021 / päivitetty 5.11.2021

Vuokranantaja – emme laskuta vuokralaista

Vuokranantaja – emme laskuta vuokralaista

Lasku lähetetään aina omistajalle.
Meillä on sopimus omistajan kanssa.

Emme laskuta vuokralaisia.
Emme lähetä laskua vuokralaiselle tietosuojan takia.
Ota tämä huomioon vuokrasopimusta tehdessäsi.

 

Julkaistu 10.1.2019 klo 16:15 / päivitetty 8.4.2020

Liittyminen vesi- ja/tai viemäriverkostoon

Liittyminen vesi- ja/tai viemäriverkostoon

Liittämiskohdasta lisätietoja antaa vesihuoltopäällikkö Kari Mikkilä, sähköpostiosoite kari.mikkila(at)keuruu.fi ja puh. 040 358 9796.

Keuruun Vesi ei voi pakottaa kiinteistöä liittymään vesi- ja/tai viemäriverkostoon.

Keuruun kaupunginhallitus on hyväksynyt toiminta-alueet. Toiminta-alueella kiinteistön on liityttävä vesi- ja/tai viemäriverkostoon.

Liittymisestä voi hakea vapautusta Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistosta. Lisätietoja hakemuksen tekemisestä löytyy Keuruun kaupungin verkkosivuilta, jonne pääset linkistä https://www.keuruu.fi/asuminen-ymparisto/ymparistonsuojelu-asukkaille/vesiensuojelu-ja-jatevesien-kasittely/jatevesien-kasittely

 

Etäluettava mittari

Etäluettava mittari

Kaikille asiakkaille vaihdetaan etäluettava vesimittari. Mittarinvaihtaja jättää postilaatikkoon lapun, jossa on vaihtajan puhelinnumero. Soita lapussa olevaan numeroon ja sovi vaihtoaika. Emme tee ”putkitöitä” vaihdon yhteydessä – vaihdamme vain vesimittarin. Vaihdossa menee aikaa noin 15 minuuttia. Tarkistathan, että mittari päästään vaihtamaan esteettömästi ja vaivattomasti. Vaihto on maksuton.

Huom! Kun kiinteistöön on vaihdettu etäluettava vesimittari, tarkista seuraavasta vesilaskusta, että laskussa ja etäluettavassa vesimittarissa on sama mittarinumero. Jos numerot poikkeavat toisistaan, ota välittömästi yhteyttä toimistolle puh. 0400 860 185.

Etäluettavat mittarit laskutetaan kolmen kuukauden välein.

Keuruun Vedellä ei ole jatkuvaa yhteyttä vesimittariin. Vesimittarit luetaan tarvittaessa eli esimerkiksi ennen laskutusta. Keuruun Veden toimistolla oleva laskuttaja ei siis näe, mikä lukema vesimittarissasi on juuri nyt.

Miten vesimittari luetaan?
Keuruun Veden auton katolle laitetaan antenni ja avataan etäluentasovellus, johon lukemat tulevat sovelluksen ollessa auki. Antenni poimii kaikkien tarpeeksi lähellä olevien mittareiden lukemat. Voimme lukea alueen kaikki vesimittarit tai vain yhden vesimittarin lukeman. Etäluentasovelluksesta vesimittareiden lukemat siirretään laskutusohjelmaan.

Kiinteistön omistajan vaihtuessa on edelleen itse ilmoitettava vesimittarin lukema siirtopäivältä vesilaitokselle loppulaskutusta varten.

muokattu 28.3.2018 / 16.1.2018 / 5.11.2021 / 6.5.2022

 

Kuormittaako taloutenne vesistöä kemikaaleilla tietämättänne?

Kuormittaako taloutenne vesistöä kemikaaleilla tietämättänne?

Kotitaloudet kuormittavat kemikaaleilla vesistöjä – usein tietämättään

Jätevesien laatu paljastaa, että kodeissa käytetään paljon sellaisia tuotteita, jotka sisältävät ympäristölle vaarallisia aineita ja kemikaaleja.

Asukkaat kuormittavat jätevedenpuhdistamoja ja vesistöjä kodin kemikaaleilla usein tietämättään. EU:n ulkopuolella esimerkiksi tekstiilien valmistusta koskeva lainsäädäntö ei ole kovin tiukka. Siksi tuontitekstiilien mukana ostamme myös haitallisia aineita, jotka päätyvät pesussa jäteveteen. Tutuissa kuluttajatuotteissa, kuten paistinpannuissa tai vedenpitävissä teknisissä urheiluvaatteissa, voi olla haitallisia perfluorattuja alkyyliyhdisteitä (PFAS-yhdisteitä), jotka ovat erittäin pysyviä. Yhdisteitä käytetään, koska ne hylkivät vettä, likaa ja rasvaa. Myös kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa käytettyä antibakteerista triklosaania löytyy jätevesistä. Triklosaania arvioidaan päätyvän suomalaisille jätevedenpuhdistamoille noin 25 kg vuodessa. Määrästä vesistöihin jatkaa noin kolmannes. Triklosaanin määrää voi vähentää helpoimmin jättämällä sitä sisältävät tuotteet hankkimatta. ”Jätevedenpuhdistamoissa poistetaan kyllä tehokkaasti ravinteet ja orgaaninen aines, mutta kaikkia haitta-aineita puhdistamo ei pysäytä, vaan niitä päätyy vesistöihin”, kertoo vesiasiain päällikkö Saijariina Toivikko, Vesilaitosyhdistyksestä.

Lajittelemalla ja valitsemalla oikein voit itse vaikuttaa vesistöjen tilaan ”Arjen valinnoilla on väliä. Ympäristömerkit huomioivat tuotteen koko elinkaaren ja rajoittavat tiukasti kemikaalien käyttöä. Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki kertovat tuotteen tai palvelun olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa,” kertoo asiantuntija Terhi Uusitalo Ympäristömerkinnästä.

Vastuullinen kuluttaja varmistaa, ettei omassa kodissa viemäriä käytetä roskiksena. Jätevesien johtaminen ja puhdistus onnistuvat parhaiten, kun viemäriin ei laiteta sinne kulumattomia aineita. ”Vie vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin. Vaarallisten jätteiden keräykseen kuuluvat myös kodin remontissa tutut aineet, kuten tärpätti ja maali”, muistuttaa vesiasiain päällikkö Saijariina Toivikko, Vesilaitosyhdistyksestä ja kannustaa medianedustajia haastattelemaan oman alueen vesihuoltolaitosta aiheesta.

Haluamme kertoa #pyttyasiaa Vesilaitosyhdistyksen ja viidentoista suomalaisen vesihuoltolaitoksen yhteinen Pytty-kampanja näkyy 7.11.2016 – 17.11.2016 seuraavien kaupunkien elokuvateattereissa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, Pori, Lappeenranta, Kuopio, Rovaniemi, Vaasa, Hämeenlinna, Porvoo, Kajaani, Järvenpää ja Kouvola. Voit katsoa tietoiskut sekä tietoa haitallisista aineista ja ohjeita vesistöystävällisiin toimintatapoihin kampanjan nettisivuilta pytty.fi.

Kampanja on Vesilaitosyhdistyksen Baltic Sea Action Group-sitoumuspankkiin antama sitoumus. Vesilaitosyhdistyksen jäsenlaitosten lisäksi Pytty-kampanjassa on mukana Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki.

 

Muokattu 6.5.2022