Skip to main content

TOIMISTO ON KIINNI 7.-20.2.2022

TOIMISTO ON KIINNI 7.-20.2.2022

Hei

Keuruun Veden toimisto on kiinni 7.-20.2.2022.

Avoinna jälleen tiistaista 21.2.2022 alkaen normaaliin tapaan.

Yhteydenottopyynnöt sähköpostitse vesilaitos@keuruu.fi tai Keuruun kaupungin vaihteeseen puh. 040 640 4691.

Yst.terv. Keuruun Veden asiakaspalvelu

Uusi puhelinnumero 040 640 4691, Keuruun kaupungin vaihde

Uusi puhelinnumero 040 640 4691, Keuruun kaupungin vaihde

Keuruun Veden puhelinnumero 0207 738 730 jäi pois käytöstä tiistaina 2.11.2021. Uusi puhelinnumero on 040 640 4691 eli Keuruun kaupungin vaihteen numero. Puhelusi tulee Keuruun Vedelle kaupungin vaihteen kautta. Puhelinnumeroon vastataan Keuruun kaupungin vaihteen aukioloaikoina. Aukioloajat löytyvät Keuruun kaupungin verkkosivuilta.

Suorat puhelinnumerot Keuruun Veden työntekijöille löytyvät henkilökunnan yhteystiedoista.

 

Julkaistu 26.10.2021 / päivitetty 5.11.2021

Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Vesimittarista sekä tonttivesijohdoista huolehtiminen on asiakkaan vastuulla ja jäätymisen aiheuttamista vaurioista sekä putkien sulattamisesta koituu aina kustannuksia. Jäätymisen yhteydessä myös vesivahinko on mahdollinen. Näiltä murheilta voi yksinkertaisesti välttyä varautumalla ennakkoon.

Ennen pakkasten tuloa on syytä tarkistaa, että vesimittaritilassa on lämpö päällä ja ilmanvaihtoluukut suljettu. Vesimittari on usein lähellä lattiaa ja siellä lämpötila voi olla pakkasen puolella vaikka huoneessa muuten tuntuisikin olevan lämmintä. Siksi on syytä tarkistaa lämpötila lattian rajasta mitattuna ja tarvittaessa lisätä vesimittaritilaan lämpöä. Mikäli kiinteistössä on aikaisemmin ollut jäätymisongelmia ja niitä ei ole korjattu, voi jäätymistä vastaan suojautua myös juoksuttamalla vettä hanasta. Paras vaihtoehto on kuitenkin varmistaa rakennuksen lämpötila ja huolehtia riittävästä eristämisestä.

Vuokranantaja – emme laskuta vuokralaista

Vuokranantaja – emme laskuta vuokralaista

Lasku lähetetään aina omistajalle.
Meillä on sopimus omistajan kanssa.

Emme laskuta vuokralaisia.
Emme lähetä laskua vuokralaiselle tietosuojan takia.
Ota tämä huomioon vuokrasopimusta tehdessäsi.

 

Julkaistu 10.1.2019 klo 16:15 / päivitetty 8.4.2020

Liittyminen vesi- ja/tai viemäriverkostoon

Liittyminen vesi- ja/tai viemäriverkostoon

Liittämiskohdasta lisätietoja antaa vesihuoltopäällikkö Kari Mikkilä, sähköpostiosoite kari.mikkila(at)keuruu.fi ja puh. 040 358 9796.

Keuruun Vesi ei voi pakottaa kiinteistöä liittymään vesi- ja/tai viemäriverkostoon.

Keuruun kaupunginhallitus on hyväksynyt toiminta-alueet. Toiminta-alueella kiinteistön on liityttävä vesi- ja/tai viemäriverkostoon.

Liittymisestä voi hakea vapautusta Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistosta. Lisätietoja hakemuksen tekemisestä löytyy Keuruun kaupungin verkkosivuilta, jonne pääset linkistä https://www.keuruu.fi/asuminen-ymparisto/ymparistonsuojelu-asukkaille/vesiensuojelu-ja-jatevesien-kasittely/jatevesien-kasittely

 

Etäluettava mittari

Etäluettava mittari

Kaikille asiakkaille vaihdetaan etäluettava vesimittari. Mittarinvaihtaja jättää postilaatikkoon lapun, jossa on vaihtajan puhelinnumero. Soita lapussa olevaan numeroon ja sovi vaihtoaika. Emme tee ”putkitöitä” vaihdon yhteydessä – vaihdamme vain vesimittarin. Vaihdossa menee aikaa noin 15 minuuttia. Tarkistathan, että mittari päästään vaihtamaan esteettömästi ja vaivattomasti. Vaihto on maksuton.

Huom! Kun kiinteistöön on vaihdettu etäluettava vesimittari, tarkista seuraavasta vesilaskusta, että laskussa ja etäluettavassa vesimittarissa on sama mittarinumero. Jos numerot poikkeavat toisistaan, ota välittömästi yhteyttä toimistolle puh. 0400 860 185.

Etäluettavat mittarit laskutetaan kolmen kuukauden välein.

Keuruun Vedellä ei ole jatkuvaa yhteyttä vesimittariin. Vesimittarit luetaan tarvittaessa eli esimerkiksi ennen laskutusta. Keuruun Veden toimistolla oleva laskuttaja ei siis näe, mikä lukema vesimittarissasi on juuri nyt.

Miten vesimittari luetaan?
Keuruun Veden auton katolle laitetaan antenni ja avataan etäluentasovellus, johon lukemat tulevat sovelluksen ollessa auki. Antenni poimii kaikkien tarpeeksi lähellä olevien mittareiden lukemat. Voimme lukea alueen kaikki vesimittarit tai vain yhden vesimittarin lukeman. Etäluentasovelluksesta vesimittareiden lukemat siirretään laskutusohjelmaan.

Kiinteistön omistajan vaihtuessa on edelleen itse katsottava, mikä lukema vesimittarissa on ja ilmoittaa siirtopäivä sekä lukema vesilaitokselle loppulaskutusta varten. Jälkikäteen lukemaa on vaikea saada. Jos omistaja haluaa, että vesilaitos lukee mittarin etäyhteydellä, niin työ on tilattava vesilaitokselta vähintään viikkoa ennen siirtopäivää.

muokattu 28.3.2018 / 16.1.2018 / 5.11.2021